Hírek, cikkek

Olvassa el a legújabb tudományos kutatásokat, érdekességeket a diabétesz és a belgyógyászat világából.

Blog

Görgessen lejjebb a cikkekért!

A kávéfogyasztás kedvező hatásai az érrendszerre

A kávé hatása a szív és érrendszerre A szív és érrendszeri betegsége gyakorisága igen magas szerte a világon, a szívbetegség vezető halálok, 2015-ben becsülhetően 18 millió ember hunyt el kardiológiai betegségben.  A…

Hipoglikémia: kórosan alacsony vércukor szinttel járó rosszullét cukorbetegekben

A hipoglikémia kórosan alacsony,  3,9 mmol/l-nél alacsonyabb vércukor szinttel jellemzett állapot. A hipoglikémia leggyakrabban már ismert cukorbetegségben a kezelés mellékhatásaként jelentkezik, ritka esetekben, induló cukorbetegben,…

A magas rostartalmú diéta hatása a bélflórára, és a szénhidát-anyagcserét befolyásoló bélbaktériumokra

A rövid szénláncú zsírsavakat  a bél mikroorganizmusai termelik, melyek energiaforrásai a vastagbél epithelsejtjeinek , emellett az éhség és subklinikus gyulladás mediátorainak számítanak.  A rövid szénláncú zsírsavak hiánya…

ABPM

A magasvérnyomás betegség népbetegség. Az életkor előrehaladtával előfordulási valószínűsége egyre magasabb, ezért nagyon fontos a vérnyomás rendszeres ellenőrzése, és hogy pontos képet kapjunk a vérnyomás értékeiről.…

diabéteszes láb szindróma

A közelmúltban jelent meg az IDF (Nemzetközi Diabétesz Szövetség) diabéteszes láb témájú új szakmai ajánlása. A diabéteszes láb szindróma gyakori szövődménye a cukorbetegségnek, a megelőzés és a korai felismerés e tekintetben…

orális cukorterhelés

Orális glükóz-tolerancia teszt  (OGTT) Orális glükóz-tolerancia teszt  helyes elvégzéséhez, megfelelő értékeléséhez néhány alapvető alapvető szabály betartása szükséges: - a vizsgálatot reggel, minimum 10 órás…

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás